Su’yun önemi

 

Su’yun önemi. Bu konu hakkında Kerem kardeşim kısa videomuzda bilgi vermişti. Yaşam kaynağı olduğunu, hayatımızda olmazsa olmazımız olduğunu. Bizim için bunların yanı sıra çok kutsal olduğunun anlatmıştık sizlere. İşte bu video’dan önce neler yaşamışız’da sizlere bu mesajı vermek istemişiz, gelin sizlere kısa bir şekilde anlatayım.

‚Son zamanlarda Afrika’da yine insanların susuzluk ile mücadelelerinden bahseden haberler yoğunlaşmıştı. Elbette oradaki insanların derdi’de bizim derdimizdi.

Fakültemizde her bir bireyi kardeşim gibi gördüğüm, gerçektende çok temiz saygılı gençler ile çalıştığım Uluslararası İlahiyat Kulübü toplantımızda bunu gündeme getirmiştim. Zira bu gibi güzel hayır işleri damlaya damlaya göl olurdu‘ hani, büyüklerimiz bize böyle öğretmişti.

Hemen bir kaç vakıf ve dernekleri tek tek arayıp bilgi edindik öncelikle. Oralarda en çok nelere ihtiyaçları olabileceklerini… elimizden neler geleceğini sorduk. Ve tabiki hayat kaynağı, SU denildi sürekli bizlere.

Su kuyularının fiyatlar ülke’lere göre değişiyordu elbette, konumu, o ülkenin yapısı veya kuyunun özellikleri derken düşüncelere dalıyordum sürekli… Aklımızdaki bu projenin onların hayatlarına yardımcı olma fikri, içimi kıpır kıpır ediyordu, yerimde duramıyordum. Ve bismaillah dedik, hemen başlayalım istedik.

Nasıl mı? Oturduk ve düşündük. Bu su kuyusunu öncelikle biz uip ailesi olarak başlatalım, hatta katkıda bulunan çevremizdeki yakınlarımız’da bu hayır’da ortak olsunlar istedik.

Peki en hızlı herkese nasıl ulaşabilirdik? Düşündük ve kısa bi video çekmeye karar verdik. Tam sınav dönemiydi yine zannedersem. Ekip olarak bir kaç gün toplandık ve farklı ortamlarda deneme çekimleri gerçekleştirdik, en sonunda İlahiyat Cami’de bir öğle vakti, güzel tevafuklar eşliğinde video’muzun çekim aşamasını tamamladık. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve tanımadığımız ama gönlü geniş gurbetçi ziyaretçilerimize de burdan dua ediyoruz. Zira Türkiye’te tatil yapmaya gelen bir abi ve oğlu hiç uzun düşünmeden kuyumuza ilk bağışı verip, üzerine birde çekimlerde yardımcı oldular. Allah hepsinden razı olsun.

Derkeeen. Videomuzu paylaştık… öğrencilerimiz, yakınlarımız herkes bu projeyi çok sevdiler ve desteklediler. Ama maalesef istediğimiz miktara ulaşamadığımız için aklıma bir fikir geldi benim. Kız öğrenci yurdumuzda arkadaşlarımında yardımı ile keçe’den küçük çanta ve cüzdan’lar dikmeye başladık.

jkbhuyguygbhkvbjhbjhbj

 

 

 

 

 

Ve inanır mısınız, hem çok eğleniyorduk ve bunun yanı sıra güzel bir niyet ile bu projenin tamamlanması ile hedefe daha bi yaklaşıyorduk. Birlikte ve beraberlikle bereket vardır, diyorum ve bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma cânı gönülden teşekkür ediyorum.

Özelliklede Ali Aydoğdu, Kerem Karagöz, Bilge Güven ve Büşra Ünal kardeşim çokça teşekkür ediyorum.

Allah’ın izni ile, Afrika’da (GANA)  bizlerin bi kuyusu olacak.. onların yaşamlarını sürdürebilmek için sizde vesile olmuş olacaksınız.

Herşey için tekrar ve tekrar teşekkür ediyorum.

Kuyu açılır açılmaz Allah’ın izni ile sizlerlede fotoğrafları paylaşacağım.
Fi’emanillah

Fatma Umut

yıguyguguy

Ein Gedanke zu “Su’yun önemi

Hinterlasse einen Kommentar